Op mijn 9e heb ik gekozen voor het prachtige instrument piano. Later ben ik mij gaan specialiceren in het lesgeven en geef nu een aantal jaar met heel veel plezier pianoles aan leerlingen van verschillende leeftijden.

Ik heb gestudeerd aan de Schumann Akademie in Zwolle. Naast de algemene theoretische vakken heb ik 2 jaar muziek- en cultuurgeschiedenis gevolgd bij musicoloog Marcel Zwitser. Na het behalen van deze opleiding heb ik 2 jaar algemene onderwijsleer (pedagogiek en didactiek) bij Cor van Wageningen in Utrecht gevolgd en pianomethodiek bij Marc Pauwels in Amsterdam. In dezelfde periode ben ik gestart met praktijklessen bij Paul Komen, hoofdvakdocent piano aan het Prins Claus conservatorium in Groningen.

Als docent en musicus ben ik constant op zoek naar nieuwe ontwikkelingen om zodoende passend lesmateriaal te kunnen samenstellen. Naast het analyseren van verschillende leergangen arrangeer en componeer ik regelmatig muziekstukken voor leerlingen op verschillende niveaus. Tevens heb ik een aantal projecten gerealiseerd waaronder het 'Nootboekje' met als doel de jonge leerling op een leuke en speelse manier de structuur van het oefenen aan te leren.
Het 'Nootboekje' voor de tienerleerling is inmiddels ook in productie genomen: 'Een huiswerkschriftje maar dan anders!'
Momenteel ben ik bezig met het opzetten van een beknopte methode in geleide improvisatie waarbij tegelijk de technische ontwikkeling wordt meegenomen.


terug naar Verona de Diego Pianolessen